Summa sidvisningar

fredag 21 februari 2014

Relationer

Här kommer inlägg nummer 


Hur ser relationerna ut i din bok? Beskriv den så tydligt som möjligt

Glöm inte att kommentera ;-)

52 kommentarer:

  1. Hanna får kärleksbrev, troligen från Leonardo fast Hanna tror det är Simon som skickar breven. Simon är den populäraste ungen i fyran fast enligt hanna får han uppmärksamhet för att han bjuder alltid klasskompisarna på sötsaker från hans föräldrars konditori. Fanny är tillsammans med Simon så Hanna är lite förvirrad.

    SvaraRadera
  2. Titel: Sjutton år & Skitsnygg

    I min bok är Felix och Alexa ihop och det har dem varit sen slutet av nian.
    Efter att Felix hade kommit från sin resa, var Alexa lite annorlunda hon var inte så mycket med Felix och brukade ställa in deras träff. Då började Felix att ignorera Alexa och det märkte Alexa, efter några dagar går Alexa till Felix och snackar med honom. Hon säger till honom att endast är de ihop eller inte för att hon vill inte att han ska ignorera henne, då säger han "Okej, då är vi alltså ihop."

    SvaraRadera
  3. Det handlar om 4 klasskompisar. Jack,Edvin,Julia och Emila är tillsammans ganska ofta och gör många saker tillsammans.Ibland blir det missförstånd och de bråkar en del.Kärleksbråk kan man kanske kalla det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra skrivet Saman, din reflektion att kalla det för "kärleksbråk" är mycket bra ;-)

      Radera
  4. Med en far som jobbade som Manhattans mest kända programledare hade han många fördelar. Men nackdelar fanns det med. Hans fader kvalificerades som en hjärtlös och väldigt bestämd workaholic. Man kan inte påstå att de hade den bästa relationen när de aldrig spenderade mer än fem minuter tillsammans dagligen. Faktat att fadern alltid upprepade för Kyle att
    ”Var inte så korkad att du gör saker av vänskap eller kärlek, Kyle. Tillslut inser du ändå alltid samma sak - den enda som verkligen älskar dig är du själv” inte hjälpte.
    ”Älskar du inte mig?” frågade en yngre Kyle med tårar i ögonen och fick inget annat än tystnad i svar. Det var sista gången Kyle frågade om fadern älskade honom. Kyles far var en man med stora ambitioner som prioriteras över sin son, Kyles far är Rob Kingsbury.

    Magda jobbade hemma hos Rob, hon var hushållerskan. Magda hade aldrig varit omtyckt av Kyle. Han avskydde henne, hon gick ju bara runt i deras hus och vek ihop en skjorta eller två. För Kyle var hon inget annat än en nyfiken invandrare som brydde sig för mycket.

    Sloane Hagen var Kyles flickvän (innan förbannelsen skede). En kaxig, vältränad, smartphoneförsedd, mineralvattenpimplande, blonderad och navelpiercad direktörsdotter. Sloane var konstant omringad av hennes så kallade ”vänner”(folk som utnyttjade faktat att hennes far var en direktör). Kyle har aldrig riktigt varit "kär" i henne, eller någon. Det verkar inte heller som om Sloane verkligen älskar Kyle.

    Will är Kyles blinda personliga lärare som bor hos honom efter förbannelsen. Will och Kyle delar både ett intresse för rosor och diskuterar ofta böcker. Wills hund Pilot är också ganska nära till Kyle också.

    Kendra Hilferty är goth häxan som lyckas vända Kyles liv upp och ner, hon har gröna ögon med grönt hår i en liknande nyans. Första gången de träffades var i Tutle(du borde veta vad det är men för er som redan har glömt, det är skolan de går till), ett starkt hat var tydligt mellan dem. Kendra var vad som i Kyles värld var "fult", Kyle i Kendras perspektiv var ful på insidan.

    Linda Owens är en tjej med rött hår och vibranta gröna ögon. Hon är den som lyckas hjälpa Kyle genom förbannelsen. Hon är den okända nörden som ingen brydde sig om, nörden med en far beroende av alla sorters droger. Senare kommer besten och den rödhåriga tjejen närmare till varandra och Kyles ytlighet minskar för var dag.

    -XxvalanxX

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket bra skrivet, men... lite väl långt ;-)

      Radera
  5. Jag är ledsen att den är så lång men det finns många relationer i boken, skyll inte på mig utan författaren!

    -XxvalanxX

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fortsätter att skylla på dig eftersom du är skribenten i detta sammanhang ;-)

      Radera
    2. så snällt av dig (märk sarkasmen)...
      Nej jag skojar bara med dig. Jag ska försöka att undvika det :)

      -XxvalanxX

      Radera
    3. Du har ett fantastiskt sätt att skriva och jag kommer att se till att du får möjlighet att visa detta längre fram under terminen. Du bör dock tänka på att det finns olika sätt att skriva på beroende på i vilket forum man befinner sig. ;-)

      Radera
  6. I början är Isaac ihop med en tjej som heter Monica men hon är en skit och gör slut med honom innan han blev helt blind av cancer.
    Hazel och Augustus är 'vänner' i början men sedan börjar det hända saker.
    Hazels relationer till sina föräldrar är som en berg-och-dal bana men nästan aldrig så att hon hatar dem.(händer bara en gång)

    SvaraRadera
  7. Rozanna vill att två saker ska fungera att mamma blir frisk och att få tillbaka Nicolas.
    Rozanna bara tänker på sin mamma hela tiden men hon kan inte sluta.
    Nicolas har slutat tänka på henne men Rozanna tänker på honom.

    SvaraRadera
  8. I min bok är Bella och Edward ett par. Jakob gillar Bella med, men hon gillar honom bara som en vän. Bella vill bli en vampyr för att vara med Edward. Edward lovar att göra henne till vampyr om hon gifter sig med honom. Jakob får höra det och tänker kasta sig från ett berg. För att han inte ska göra det ber Bella honom att kyssa henne.
    Jakob och Edward gillar inte varandra. För Jakob är en varulv och Edward en Vampyr. Men Edward ber honom senare att säga åt Bella att hon ska göra sig av med fostret och skaffa med Jakob. Men Bella vägrar för hon älskar nämligen fostret och Rosalie är den enda som inte vill att fostret ska bort. I vanliga fall så gillar Rosalie inte Bella.
    Det visar sig senare att Jakob blir präglad på Bella`s dotter Renesmee.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket bra skrivet och bra beskrivning

      Radera
  9. Edgar flyttade till bjällby i slutet av sommaren.
    Edgar började i samma skola som Diana`s, och gissa vad?! Hon blev kär i honom. Men det blev hennes två vänner också, Maja och Anisa.
    Diana, Maja och Anisa går och väntar varje kväll utanför Edgar`s fönster.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar hur det ska gå? Tre tjejer som blir kära i samma kille...

      Radera
  10. Relationen i min bok är väldigt..udda kan man säga...

    Elin och hennes familj har varit grannar till samma familj sen många år tillbaka. Grannfamiljens medlemmar är: Mamma, Pappa Paul och dottern Terese (kallas ofta för Tessan)

    Elin (som är 19 år gammal) började gå i samma skrivarkurs som Paul. När Elin ser Pauls poetiska sida så väcks hennes känslor för honom. Det började med deras konversationer om poesi och olika sorters texter som sedan fortsatte i Pauls bil på vägen hem som varade många minuter.

    En dag så träffar Paul och Elin varandra på Pauls jobb och där visade sig att Paul kände likadant för Elin. Sedan gick en sak till en annan...
    Paul och Elin börjar senare träffa varandra i hemlighet, men de här träffarna lär inte vara så länge då någon har fått reda på deras lilla hemlighet.

    Så alltså en relation mellan en tonåring och en gammal gift man som har en dotter som är Elins bästa vän lär inte gå så bra...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra, dina reflektioner är mycket bra och visar att du tar till dig läsningen på ett positivt sätt

      Radera
  11. Inte så mycket relationer i min bok, bara bästa vänner som heter Gregor och Rowley. Gregor är kär i en tjej som heter Amanda och då ignorerar han Rowley medan Rowley vill fortfarande vill bli bästa vän. Då börjar Rowley strunta i honom och efter att Amanda har flyttat vill Gregory bli vän med Rowley. Men Rowley är med en verkstad där det heter "Coola Ola" (Borde vara Nörden Ola) som är ett brormedskap och lär känna hur det känns att ha en bror för att Rowley har ingen bror. I boken förklarar man kärleken för sin bror som ger Gregory iskallt mat, är med i en rockband som Gregory hatar och kallas "Bajs i blöjan och spottar på farsand huvud. I boken finns både komedi och pyttelitet romantik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bästa vän, det är väl en av de största och viktigaste relationerna man kan ha, eller?

      Radera
  12. Linda fick vara själv hemma för att hennes mamma skulle gå till tandläkare hennes mamma sa till henne att hon inte skulle röka. Linda började bli lite rädd hon undrade hur hennes mamma fick reda på att hon rökte....Men efter gick hennes mamma och Linda skulle in och duscha plötsligt knackade det på dörren hon blev rädd att öppna. Hon trodde att det var hennes pappa som kom men när hon skrev och frågade vem vem vem är det sedan hörde hon en röst som hon kände till det var Jonas hennes killkompis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det verkar finnas en hel del spänning i din bok

      Radera
  13. Isabella Swan (Bella) har en kärleksfull relation till sin pappa Charlie och sin mamma Rene. Hon är förälskad i en kille som heter Edward. Hon har några vänner som hon inte hänger med så mycket och de heter Jessika, Mike, Angela och Eric. Hennes bästa vän heter Jacob och han älskar henne men hon känner inte likadant. Han tycker att Edward är farlig för henne. Edwards syster Alice är även Bellas bästa vän men de har inte samma relation som Jacob och Bella har. Hennes låtsaspappa får man inte veta så mydket om men bella gillar att han tar hand om rene.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra, men det finns fortfarande namn som inte är skrivna med stor bokstav. Var noga med detta

      Radera
  14. en väldigt okomplicerat förhållande mellan Polleke och hennes älskvärda skönhet som kossa. hon älskar sin kossa så mycket att hon inte kan jämföra sin kossa med sin kille ( Mimon ). en dag så skulle kossan föda och hon blev glad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det verkar som om relationen mellan Polleke och kossan är den viktigaste relationen i din bok, kan det vara så?

      Radera
  15. Min bok handlar om två par som älskar varandra så mycket att dem kommer gifta varandra när dem blir stora och att dem har en hund som går i mellan dem så att dem splitras.

    SvaraRadera
  16. Relationen mellan Kalle och Ellen är bra . Dem är kära i varandra. Kalle har en bra relation med hans mamma och hans vänner. Ellen har också en bra relation med hennes mamma och hennes vän.

    SvaraRadera
  17. Han och Ann-Katrin som han älskar tills han reser till USA och kommer tillbaka när Nazze-Hazze är i stan och då börjar han förstå att hon gillar någon annan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade varit bra om du skrev vem 'han' är.

      Radera
    2. I boken står det att han inget namn

      Radera
  18. Lena och Ethan har drömt om varandra i flera månader. Men egentligen är det ingen dröm istället händer det på riktigt medan de sover.

    Relationerna mellan Ethan och Lena syns väldig tydligt. Ethan kan inte leva ett liv utan Lena oavsett om ingen gillar henne. Han älskar henne mer än allt i hela världen. Ethan gör vad som helst för att Lena ska ha det så bra som möjligt.
    Enligt Lenas värld måste Lena bli tagen av sin måne om hon blir mörk eller ljus. Efter en fruktansvärt händelse dog Ethan för Lenas skull.
    Men Lena blev förkrossad och istället använde en besvärjelse för att återuppleva honom från döden.

    Lena älskar också Ethan mer än sig själv men ibland känner hon att inte vill vara med honom längre. Fast än hon älskar honom.
    Efter att Ethan fick återuppleva igen var Lena tvungen att betala ett stort pris och det var hennes morbror.
    Hon älskade Ethan så mycket att hennes morbror blev offrad.
    Den besvärjelsen ger något men den tar samtidigt något älskvärt.
    Ethan och Lenas relation började från och med i skolan. Ethan blev väldig intresserad av Lena sedan förstadagen i skolan.
    Man skulle kunna säga att Lena inte var intresserad av Lena eftersom hon visade inte så tydligt som Ethan. Men Lena visste att det är samma kille som har funnits i hennes drömmer i flera månader.

    Det här är en spännande bok eftersom man vill veta vad som händer med Lena och Ethan i besvärjelsernas värld.
    För att relationen ska fortsätta måste något eller någon offras. Men frågan är vem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite långt, men mycket bra. Snyggt avslut med den retoriska frågan.

      Radera
  19. Titel: Warm Bodies

    R och Julie har en varierande relation. Julie försöker ständigt att rymma ifrån flygplatsen och utsätter sig själv för faror som hon inte förstår sig på. Naturligtvis måste R ingripa och hjälpa henne, men trots detta uppträder hon otacksamt och slänger ur sig en massa benämningar som har en förolämpande inverkan på R. Medan Julie mest ser på R som en vän, hyser R mycket starkare känslor för Julie. Deras vänskap utvecklas till någonting mycket starkare under bokens gång, fast denna gnista slocknar dessvärre när Julie får reda på att det var R som hade ätit upp hennes före detta pojkväns hjärna. Hon tar till flykt och lämnar kvar en hopplöst kär zombie efter sig. Men R ger dock inte upp så lätt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra beskrivning, lagom längd på texten = mycket bra

      Radera
  20. Ann är brorsdotter till sin farbror och de är på resa genom Tyskland. Handlingen utspelar sig under andra världskriget. Farbrodern är med i en bilolycka och blir skadad. Han hamnar på sjukhus och Ann får bo hos fru Meixner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur ser relationen mellan farbrodern och Ann ut?

      Radera
  21. Alex och hennes föräldrar kommer inte överens så ofta och hennes föräldrar tjafsar alltid med varandra, efter ett tag skilde de sig och nu känner Alex att det var hennes fel att de skildes

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.