Summa sidvisningar

fredag 31 januari 2014

Huvudperson

Nu har du lånat en bok samt hittat hit till bloggen. Här kommer första inlägget att kommentera.


Vem  är huvudkaraktären i din bok? Beskriv personen.

Lycka till //Cathi

57 kommentarer:

  1. Hoppas alla har förstått ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkar som om alla förstått. Ni är duktiga

      Radera
  2. Huvudperson: Alex
    Fakta: Alex föräldrar har just skilt sig, de beter sig som små barnungar och Alex orkar inte med dom längre så hon vill resa bort.
    Så istället för att börja i trean på gymnasiet tar hon sina pengar som hon sparat för körkorts lektioner och köper en halvårsbiljett till Australien.Hon la en lapp på köksbordet om hennes mamma skulle bry sig."Jag har åkt till Australien för att finna mig själv. Jag ska lära mig att surfa. Vi kanske ses". Skrev hon :)
    SLUT!

    SvaraRadera
  3. Hanna Eriksson är 9 år gammal och får kärleksbrev och godis fastän hon inte vill ha dom för hon är rädd att växa upp och bli en stor tjej. Hon är väldigt smal och har jättemånga fräknar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Din beskrivning fick mig att le ;-) Mycket bra

      Radera
  4. huvudkaraktären är Rozanna : Rozanna är en tonåring tjej och hon önskar sig att hennes mamma blir frisk och att få tillbaka Nicolas.
    Hon har dåliga huvudtankar vad som kommer hända i hennes liv det är ingen som förstår henne.
    Hennes kompisar bara bryr sig om killar och andra grejer men Rozanna bara tänker på sin mamma och hur hennes liv kommer gå.

    SvaraRadera
  5. Min bok handlar om tjej som heter Emilia.Jack är förtjust i henne och vill fråga chans på henne,men vet inte riktigt hur man gör.Hans kompis Edvin är också förälskad i Emilia men det vet inte Jack.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som om det kan bli ett litet drama i din bok. Hur ser Emilia ut? Vem är hon?

      Radera
  6. Det finns:Hazel Grace Lancaster,hon är den cancer smittade tjejen som boken handlar om,hon lungcancer,hon behöver en syretank och rör som går upp i näsan
    som hjälper henne att andas.Då och då går hon på dränering för att rensa sina lungor på vätska.
    Augustus Waters:En välbyggd kille som gillar Hazel väldigt mycket (senare i boken blir dom ihop)har ett ben som cancer orsakade,han har en protes på den andra,tumören som han hade i benet hann sprida sig,han blev allvarligt sjuk och dör i slutet av boken
    Och Isaac(dem nämner inte efternamnet):En lång och mager kille med ögon cancer och bara ett riktigt öga han har ett glas öga på den andra han blir blind senare.Han har även riktigt tjocka glasögon och dem får ögonen att se,som i boken beskrivs,kolossala ut.Isaac och Augustus är vänner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vem av dessa tre skulle du säga är huvudkaraktären?

      Radera
    2. Allihop dem pratar mycket om alla men mest Hazel och Augustus

      Radera
  7. Titel: Sjutton år & skitsnygg
    Huvudpersonerna i min bok är Alexa, Felix och Zäta.

    Alexa (Alexandra) har haft trassligt hår, tog på sig vida långa kjolar och för stora tunikor och alla i grått, beigt och brunt. Men efter höstlovet ändrade hon på hela sitt stil. Hon har hår rött hår som går till hennes axlar och det är slätkammat, hon tar på sig svarta åtsittande jeans och ett zebrarandig tight linne.

    Zäta är ganska lång, kanske två tre centimeter längre än Felix, han är ganska vältränad, ett eller två år äldre än Felix typ 18 eller 19 år. Hans ögon är riktigt klarljus gröna ögon, hans kindben är lite högre än Felix's han har smal näsa och han har rakt kort svart hår.

    Felix är lite kortare än Zäta och mindre vältränad och han är yngre än Zäta. Felix kindben är lite lägre än Zäta's, Felix ögonfärg är grönblågrå melerig. Felix näsa är lite bredare än Zätas och hans ögonbrun är lite spretiga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken av dessa tre skulle du anse vara huvudkaraktären?

      Radera
    2. Jag tror det skulle vara Felix.

      Radera
  8. Titel: så länge vi båda andas.

    Isabella Swan är huvudkaraktären i boken. Hon flyttar till sin pappa , Charlie som bor i Forks. Efter sig lämnade hon det soliga phoenix där hennes mor och Phil var.
    I början är hon väldigt populär eftersom att alla ville veta vem den nya tjejen var. Hon får snabbt nya vänner som hon inte vill umgås med. Hon blir förälskad i vampyren Edward Cullen. ; )

    SvaraRadera
  9. Huvudpersonen:Kalle
    Kalle är 11 år gammal och han är ihop med Ellen. Några tjejer vill bli ihop med Kalle och skickar ett brev till Kalle om Ellen. Kommer de att hålla ihop. Ta reda på det i boken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Du avslutar med en retorisk fråga, bra

      Radera
  10. Träffa Kyle Kingsbury, en egoistisk, rik, elak och skitsnygg femtonåring som gick i Tutle( en skola för rikemans barn).

    Kyle har det "perfekta" utseendet med blonda lockar och isblå ögon.

    Kyle var den ”populära” killen i nian. Den som alla tjejer hade fallit för, den som alla såg upp till och den som alla ville ha med i sin vänkrets. Kyle hade också Trey Parker, det närmaste han kunde komma till en ”bästa vän”. I Kyles perspektiv var Trey en rolig kille som inte var särskilt snygg. En kille som tillhörde en familj som inte var något särskilt.

    Jag är fortfarande missnöjd med längden av detta inlägget :(

    -XxvalanxX

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu blev det hela mycket mer hanterbart, toppen

      Radera
  11. huvudkaraktären: Georg och Gloria

    Min bok handlar om två människor som älskar varandra och att Gloria och Georg ska vara tillsammans för evigt. Men en dag kom en hund som gick till Georg och då blev Gloria arg och sa du vill ha hunden mer än mig då skildes dem åt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Saknar beskrivning av huvudkaraktären, försök få till en personbeskrivning

      Radera
  12. Titel: Ensam hemma
    Huvudperson: Linda
    Linda är ensam hemma hon sitter vid bordet och väntar.
    hon sitter framåtlutad med huvet i händerna,den långa håret hänger ner som gardiner kring hennes ansikte.Hennes hjärta dunkar av otålighet, men otåligheten märks inte.Det ser ut som hon satt och drömde eller bara njöt av värmen.Hennes mor springer fram tillbaka hon packar,hon letar efter sin handväska.efter nycklar och värktabletter och busskortet .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här är mer en beskrivning om ett händelseförlopp, saknar personbeskrivningen

      Radera
    2. Linda har långt hår som hänger ner som gardiner.Hon är en blind tjej som inte kan se men ingen vet att hon är blind efter får dom reda på det.Hon är en snygg tjej som gillar att ta på sig snyggt och hon gillar jätte mycket smink. :)

      Radera
    3. Bra, nu kom personbeskrivningen in

      Radera
  13. huvud karaktären : Han , pojke man , ung man eller man Han har inte exakt ett namn .
    Men han har en mörk röst . Han är lika lång som en vuxen . Han vet lika mycket som de flesta vuxna . Han har älskat en tjej i usa,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande att man inte får veta något namn på huvudpersonen

      Radera
  14. Diana är en tjej som är snäll och omtänksam.
    När jag ser henne i mitt huvud är hon lång, långt hår, brunett och väldig snygg tjej.
    Hon bryr sig om sina två vänner Maja och Anisa.
    Diana är kär i en kille som heter Edgar Flemming. Men det gör även Maja och Anisa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att måla egna bilder i huvudet av huvudkaraktären är ett underbart sätt att läsa en bok. Tyvärr så kan det leda till att man blir besviken när man senare ser filmen

      Radera
  15. Titel: Som om ingenting

    Elin är en mörkhårig 19-åring som fortfarande bor hos sina föräldrar tillsammans med sin 24-åriga bror vars dröm är att bli en känd balettdansös. Elin jobbar i en liten godiskiosk och hon tjänar väl inte så mycket pengar. Elin är en väldigt poetisk person som uttrycker sina känslor på ett väldigt vackert sätt i boken.
    Elin verkar också vara en person som verkligen inte dömer boken efter omslaget eftersom hon sedan förälskar sig i en 25år äldre gift man vars dotter som har vart Elins bästa vän sen flera år tillbaka.

    Ärligt talat så tycker jag ibland att hon verkar lite väl kortsiktig när det gäller hennes känslor till den här mannen, för att hon inte tänker sig för om vad hon gör tillsammans med en man som är ett par decennier äldre, gift tillsammans med en kvinna i 19 år och har en dotter. De båda personerna har alldeles för mycket att offra bara för sina känslor för varandra... Men vad vet jag, jag har ju aldrig vart kär? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket bra reflektioner i din kommentar. Ser fram emot att läsa mera

      Radera
  16. Gregory är huvudpersonen i boken. Hans bror heter Rodrick och är med i en rockband som heter Böjs i Blajan. Hans farsa är sträng och går till jobbet 24/7. Hans mamma är överdrivet omtänksam som låter inte honom äta kakor och sötsaker etc. Hans lillebror Handy Manny (som man kan googla och se) är en liten kille som man kan säga är ett apa som aldrig vill sluta lyssna på någon förutom mamman.

    SvaraRadera
  17. huvudpersonen heter isabella swan (bella). Hon är kort och klumpig. hon har brunt hår och bruna ögon. Hon är blek och smal. Bella är envis och blyg. Hon hatar uppmärksamhet. Hon gör allt för sin kärlek Edward och för sin familj. När hon är nervös (villket är ofta) brukar hon bita sig i läppen och dra sig i håret.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra personbeskrivning. Tänk dock på att det ska vara stor bokstav på egennamn även när man bloggar

      Radera
  18. Linda Farzan

    huvudkaraktärerna i min bok Beautiful Creatures är Lena Duchannes och Ethan wate.

    Lena är rätt blek, har ett svart lockigt hår och har ett par lysande gröna ögon.
    Lena är inte som alla andra tjejer och hon bryr sig inte så mycket om sin utseende som alla andra. Lena är en besvärjare precis sim sin familj.
    Lena har oftast på sig ett par svarta, slitna Converse och ett bok i handen som hon antecknar i.
    Lena har inte Särskild måna vänner men hon har sin morbror Macon som är som en far för henne.
    Lena bryr sig inte särskild mycket om vilka kläder hon har på sig utan hon har på sig det hon har.
    Lena är en väldigt mystisk tjej och hennes liv är som en enda stor gåta

    Till skillnad från Lena är Ethan en vanlig kille. En kille som inte ens vet vad ödet har bestämt för honom.
    Ethan är rätt blek, ganska lång och har mörka ögon. han spelar basket och han är också väldigt nyfiken när det gäller Amma. Amma är som en mor för Ethan sen när hanns riktiga mor dog i en olycka.
    Ethan älskar Lena mer än allt i världen och han skulle kunna offra vad som helst för att vara med Lena.
    Ethan bryr sig inte heller särskild mycket om vad dem tycker om honom när han är med Lena. det enda som betyder för är Lena Duchannes

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra personbeskrivningar. Är både Lena och Ethan huvudpersoner?

      Radera
    2. Bra då vet jag, har de lika stor roll i boken?

      Radera
  19. Titel: Warm Bodies

    Världen har fyllts av zombier och R är en av dem.
    I boken beskrivs han som en hyggligt välklädd, likblek, gråögd samt lång och klumpig, ung kille. Han lever på en övergiven flygplats, i ett flygplan som sedan länge har varit ur funktion.
    Det är på jakt efter föda i staden tilsammans med en flock zombier som han möter Julie - en kort tjej med askgrå hud, blå ögon och ljust, spetsigt hår - och en grupp andra ungdomar.
    Efter att ha ätit upp en av ungdomarnas hjärnor får R besynnerliga känslor som han aldrig har uppfattat förut. Han förnimmer att någonting spritter till i hans bröstkorg utan att veta vad det är. Sedan fattar han ett beslut som han absolut inte är beredd på; han för med sig Julie i säkerhet från de andra zombierna - som betraktar henne mer som än aptitretare än en vän - till flygplanet.
    Så småningom får R reda på att hjärnan han hade ätit hade tillhört Julies pojkvän, Perry. Han försöker att hålla det hemligt för att inte skrämma henne, men till slut får hon reda på det ändå.
    R:s känslor för Julie utvecklas mer och mer under bokens förlopp och snart märker de andra zombierna också det. De återfår, liksom R, förmågan att känna och drömma och deras instinkter att döda försvinner. De håller nämligen på att förändras...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra personbeskrivning, kanske lite för mycket av innehållet av boken

      Radera
  20. huvudkaraktären heter Polleke. Polleke är 12 år.hon är lång smal och har kort, blond hår. hon har fräknar på ansiktet. Hon har alltid samma kläder på sig, en brunorange kofta med svartgråa jeans och ett par blåa skor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra personbeskrivning, man kan nästan se Polleke framför sig

      Radera
  21. Huvudperson: Ann
    Ann är blondin och har blåa ögon. hon tycker att Tyskland är ett fint land och hon är glad att hon får följa med sin farbror på en reportageresa genom Tyskland. Ann kommer från England.

    SvaraRadera
  22. Huvudpersonen är Pim-Pim han e runt 15 år åldren. Han gillar en tjej som heter Extra. Hasn mamma o pappa är skilda, han mamma börjar o dejta hans fotbollstränare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pim-Pim är alltså huvudpersonerna i din bok

      Radera
  23. Min bok har två huvudkaraktärer.
    Den första är en kille som heter Sandor, Han är en opopulär kille med inga vänner som bor i en ful lägenhet i Göteborg.
    Han ägnar all sin tid åt att dansa balett och är oskuld.
    Han är mobbad oh folk kallar honom för bögjävel.
    Och han hatar sitt liv.

    Den andra heter Ida.
    Hon är en snygg och populär tjej med många vänner, de flesta är falska vänner förutom två som heter Susanna och Terese.
    Hon bor mitt i Stockholms city.
    Hon brukar hänga med sina polare i ett kafe i flera timmar.
    Hon har haft sex så många gånger att hon har tröttnat på det.
    Folk kallar henne för bimbo.
    Hon hatar sitt liv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra presentation av huvudkaraktärerna

      Radera
  24. Jack är huvud personen, Hans bästa kompis är Edvin, Han gillar fotboll, och brukar äta surt godis efter skolan.
    En dag slår den ner som en blixt från klar himmel. Kärleken. Jack blir kär i Emilia och vill fråga chans!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.